Har du også hørt om Dalgona kaffe?

Har du også hørt om Dalgona kaffe?

Mange har sikkert hørt om Dalgona kaffe på de sociale medier her I foråret 2020. Selv havde jeg ikke hørt om det før, men da der dukkede flere og flere opslag op, så tænkte jeg, at det måtte jeg da også prøve at lave.

Men først lige lidt baggrund. Dalgona kaffe stammer fra Sydkorea. Det er en kaffeudgave af en sød snack, som blev solgt på markeder. Denne snack beskrives som sød med en bitter eftersmag. Det skum du laver, når du laver Dalgona kaffen, ligner det ”slik” som man købte på markederne, og det er derfra at Dalgona har sit navn. Det originale navn på koreansk er ppopgi og betyder direkte oversat honningkage toffee. Og det passer altså ret godt med den farve som du opnår ved at piske instant kaffe.

Jeg har nu lavet denne iskaffe et par gange. Og den er for mig – overraskende – god. Jeg kan godt lide lidt ekstra smag i min kaffe, så jeg bruger oftest en instant kaffe med smag. For eksempel chocolate caramel eller amaretto kaffe. Begge dele – og andre slags – kan du selvfølgelig købe lige her hos os på www.kaffehygge.dk

Ikke mere snak – her kommer opskriften:

Opskrift på Dalgona kaffe

Til 1 glas på ca. 250ml


Du skal bruge:

1 spsk instant kafffe

1 spsk sukker

1 spsk varmt vand

 

Kaffe, sukker og vand kommer du i en skål. Og så skal det piskes til et skum. Jeg vil klart anbefale at du bruger en elektrisk piskeris, for der skal virkelig piskes.

Skummet er færdigt når den ser ud som på fotoet.

Nu kommer du et par isterninger I glasset og fylder 2/3 del af glasset med kold mælk. Brug den mælk du plejer at bruge, hvad enten det er sødmælk, minimælk, havremælk eller noget fjerde. Til sidst kommer du skummet ovenpå mælken.

Nu serverer du kaffen. Inden du drikker den, så skal du røre rundt, indtil mælk og kaffeskum er blevet en ensartet farve.

Hvis du ønsker at tilsætte en sirup til denne is kaffe, så kom en smule i glasset først, for derefter at komme isterninger og mælk i.

Og lige et lille tip til sidst. Undlad at lade dig friste af lige at slikke skeen ren. Det er en virkelig bitter omgang ????

 

God fornøjelse